Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes zděšený rychlostí Red Bullu

Mercedes zděšený rychlostí Red Bullu

Wolff dá na vůz červeného býka, pokud to pomůže.

Již v Bahrajnu bylo vidět, že Red Bull RB19 je nejrychlejším vozem, a to s velkým náskokem. Ještě byla šance, že Red Bullu perfektně sedl as-Sachír a na odlišných tratích nebude jeho odstup tak velký. Poslední naděje blikající v táboře Mercedesu zhasly, když Verstappen v Saúdské Arábii v rámci cesty z patnáctého na druhé místo bez sebemenšího problému protancoval kolem obou jeho jezdců.

Ještě jsem neviděl tak rychlý vůz,“ nechal se slyšet Lewis Hamilton. „Chci tím říct, že když jsme my byli hodně rychlí, stejně jsme nebyli až takhle rychlí. Nejrychlejší vůz, jaký jsem v životě viděl, ve srovnání se zbytkem pole. Ani jsem se ho nepokoušel zastavit, rozdíl v našich rychlostech byl opravdu masivní.

Naším novým cílem pro letošní rok je vyhrát závody. Rádi bychom bojovali o titul, ale Red Bull odvedl opravdu excelentní práci,“ přidává se George Russell. „Takhle velký rozdíl mezi prvním a zbytkem pole jsme neviděli šest, sedm nebo osm let.

Russell porazil Hamiltona, získal body, ale do Mercedesu šel kvůli vítězstvím. Foto: Mercedes

V poslední větě Russell jistě vzpomínal, jak v televizi sledoval dominantní roky Mercedesu na začátku éry hybridních turbomotorů. Tam se ve vzpomínkách vrátil i Toto Wolff.

Lidé teď hodně mluví o tom, že to nebude zábavná sezona. Pamatuji si, když se to samé říkalo na začátku let 2014, 2015, 2016 a také dalších. Ale součástí výjimečnosti naší motorsportovní disciplíny je, že kdo chce vyhrávat, musí makat. Prvořadý je sport, pak showbyznys. Formule 1 je tím výjimečná.

A šéf Mercedesu se v honbě za Red Bullem nebude stranit ničeho.

Očekávám, že po pěti, šesti, sedmi závodech bude náš vůz napohled zcela jiný,“ řekl šéf Mercedesu. „Lidé to mohou nazývat konceptem Red Bullu nebo Aston Martinu, mně je to jedno. I kdyby pak vůz vypadal jako londýnský autobus, hlavně ať je rychlý. Klidně na něj dáme i polepy Red Bullu, bude-li třeba.

Hamilton našel po závodě i jedno pozitivum, oba vozy Mercedesu v Saudské Arábii dojely před vozy Ferrari. Boj o druhé místo, ale nebude prioritou ani pro jeden z těchto týmů.

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes