Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari nepracuje na B-verzi SF-23

Ferrari nepracuje na B-verzi SF-23

Asi jako poslední nepracuje na kopii Red Bullu.

Na rozdíl například od Mercedesu nebo McLarenu, které pracují na velkých změnách svých letošních vozů, které se pak pravděpodobně budou více podobat Red Bullu, Ferrari věří svému konceptu a pokračuje svojí cestou. Věří, že koncept má obrovský potenciál, který jen zatím není využíván, a že pak bude konkurovat Red Bullu.

Momentálně je Red Bull nejlepší všude,“ řekl Carlos Sainz po prvních třech závodech sezony. „Je nejsilnější v kvalifikaci, nejsilnější v závodě, má nejlepší rychlost na rovinkách, ve středně rychlých i pomalých zatáčkách, je nej v managementu pneumatik, nej při přeskakování obrubníků a na nerovnostech. Prostě je vidět, že potřebujeme velkou změnu.

Něco úplně jiného. Řekl bych, že extrémně dobré výsledky na začátku loňské sezony nás motivovaly rozvíjet náš vlastní koncept až do tohoto bodu. Ale teď vidíme, že Red Bull je o parník vpředu.

Ovšem Frédéric Vasseur řekl velké ne kopírování Red Bullu, což by znamenalo velké a narychlo dělané změny s nejistým výsledkem, nebo snad jedině s jistotou, že Red Bull mezitím díky vlastnímu vývoji zmizí v dálce.

Ne, to si nemyslím,“ řekl šéf Scuderie Ferrari, když byl dotázán, zda Ferrari pomýšlí na změnu konceptu vozu. „Čeká nás záplava nových dílů. V Baku ne, kvůli tomu, jakou aerodynamiku tam potřebujeme, i kvůli tomu, že se pojede také sprint a času nebude nazbyt. Ale pak budeme mít nové věci v Miami, v Imole, v Monaku zase ne, ale pak v Barceloně.

Držíme se plánu. V Melbourne již měl vůz lepší balanc, lépe se choval a byl celkově lepší než na začátku roku. A budeme pokračovat tímto směrem. Nepracujeme na B-verzi tohoto vozu, nečekejte úplně jiný vůz, ale čekejte masivní vývoj.

Ferrari asi už jako jediné nehodlá jít ve stopách Red Bullu, ale vedle něj. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari