Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Do boxové uličky míří i Hülkenberg

Do boxové uličky míří i Hülkenberg

Další jezdec, který porušil pravidla parc fermé

Esteban Ocon neodstartuje do Velké ceny Ázerbájdžánu z boxové uličky sám. Začne z ní i Nico Hülkenberg. Stáj Haas se totiž rozhodla porušit pravidla parc fermé a upravit nastavení Hülkenbergova vozu poté, co se Němec při sprintu trápil s vysokým opotřebením zadních pneumatik.

"Poté, co zajel do boxů zpomalovací vůz, se pneumatiky začaly hodně drolit. Po třech nebo čtyřech kolech už bylo po nich. Nemohl jsem s tím nic moc dělat. Nějaké drolení jsme sice očekávali, ale ne v takové míře. Není to jenom o trakci. Nikde zkrátka není přilnavost. To je na takové trati dost složité a vystavuje vás to nebezpečí," postěžoval si Hülkenberg po skončení sprintu.

Sprintový závod dokončil Hülkenberg po těchto potížích jako patnáctý. Na startu mu přitom patřilo 12. místo.

Do nedělní velké ceny se Hülkenberg kvalifikoval na 17. příčce. Poté, co byl ke startu z boxů odsouzen Esteban Ocon, se ale měl posunout na šestnáctou pozici. Nakonec se ovšem setká s Francouzem v boxech. Hülkenberg bude stát v boxové uličce až za Oconem. O tomto pořadí rozhodují výsledky kvalifikace. Zatímco Hülkenberg se kvalifikoval jako sedmnáctý, Ocon zajel dvanáctý čas.

Nico Hülkenberg bude startovat z boxů. Foto: Haas F1 Team



Zdroj: Motorsport, F1, FORMULE.cz, úvodní foto: Haas F1 Team