Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sprint bude bez Sargeanta

Sprint bude bez Sargeanta

Ocon pojede dvakrát z boxů

Do sprintového závodu v Baku nastoupí jenom 19 monopostů. Williams totiž na svých sociálních sítích oznámil, že Logan Sargeant nenastoupí. Američan havaroval v závěru první části sprintového rozstřelu a poškození jeho vozu byla natolik veliká, že se týmu nepodaří dát monopost včas dohromady.

"Když nám monopost po rozstřelu přivezli, začali jsme na něm zběsile pracovat. Bohužel ale není dostatek času, abychom opravy dokončili. Logana proto ze sprintu stahujeme. Je to pro něj deprimující. Tento víkend ukazuje skvělé tempo. Dvakrát se probojoval do druhé části kvalifikace," oznámila britská stáj na svých sociálních sítích.

Pro Sargeanta sice skončil sprintový rozstřel havárií, i přesto by ale nestartoval jako poslední. Před svou nehodou totiž dokázal zajet jedenáctý nejrychlejší čas a postoupil tak do druhé části, které už se ale nemohl zúčastnit. Do sprintu by tak vyrážel jako patnáctý.

V nedělní velké ceně už by americký pilot chybět neměl. Zde ho čeká start ze 14. pozice.

Ocon porušil pravidla parc fermé



Špatnými zprávy nezásoboval své fanoušky po sprintovém rozstřelu pouze Williams, ale také Alpine. Francouzi totiž upravili nastavení zavěšení na voze Estebana Ocona. Kvůli tomu ale museli porušit pravidla parc fermé a pro Ocona tento prohřešek znamená start z boxové uličky nejenom pro sobotní sprint, ale také pro nedělní velkou cenu.

Do sobotního sprintu měl Ocon původně startovat jako dvanáctý. Na roštu sprintu mu měla patřit 13. pozice.

Vyhlídky Estebana Ocona pro zbytek víkendu v Ázerbájdžánu nemohou být příliš dobré. Foto: Alpine F1 Team



Ázerbájdžánský víkend je u stáje Alpine poznamenán technickými problémy. Už volný trénink skončil pro Ocona předčasně.

Ještě hůře je na tom ale v Baku Pierre Gasly. I pro Oconova týmového kolegu skončil páteční volný trénink předčasně, když kvůli potížím s hydraulikou začal jeho vůz hořet. V kvalifikaci poté havaroval a skončil až devatenáctý. Předposlední příčku obsadil i ve sprintovém rozstřelu.

Na Gaslyho voze došlo tento víkend už k výměně pohonné jednotky a převodovky. Vše se ale obešlo bez trestu. Francouz si naopak oproti svým výsledkům v rozstřelu a kvalifikaci polepší. Zatímco ve sprintu bude díky absenci Sargeanta a Oconovu startu z boxů začínat ze 17. pozice, v nedělní velké ceně to bude díky Oconovi 18. příčka.

Zdroj: Motorsport, F1, FORMULE.cz, úvodní foto. Williams Racing