Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Torontu se u Dale Coyna sveze Ryan Dalziel

V Torontu se u Dale Coyna sveze Ryan Dalziel

Coynův tým pokračuje ve střídání jezdců

Málokterý z nadějných mladíků, kteří na sebe výrazně upozornili v sérii Toyota Atlantics, čekal na svoji příležitost tak dlouho jako Ryan Dalziel, rodák ze skotského Glasgow. Talent mladému Skotovi rozhodně nechybí. Až do letošního roku to byl nedostatek sponzorských peněz, které mu bránily vstoupit do vysněných Champ Cars.
 
Dalziel se poprvé objevil ve Spojených státech v roce 2002 a nastoupil do šampionátu Toyota Atlantics. Ve svém prvním roce skončil celkově osmý, získal jedno pole position a tři umístění na stupních vítězů. V roce 2003 a 2004 vždy skončil celkově na druhém místě, přičemž v roce 2003 zvítězil dvakrát a v loňském roce čtyřikrát.
 
Nadějný mladík nezůstal bez povšimnutí a v letošním roce nad ním převzal patronát nový šéf PKV Racing Jim McGee, který Dalziela zařadil do svých dlouhodobých plánů na přeměnu nevýrazného týmu v tým šampiónů. Všeobecně se očekává, že Dalziel nahradí v kokpitu Jimmyho Vassera, až se mistr CART z roku 1996 rozhodne skončit s aktivním závoděním. Letos tedy Dalziel zatím střídal kokpity vozů sérií Grand-Am a ALMS. MsGee se rozhodl dát mu šanci  svézt se i v Champ Cars a výsledkem je dohoda, která pro závod v Torontu zajistila Skotovi místo v kokpitu červenobílého vozu v barvách AMR týmu Dale Coyna.