Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Alonso maluje terč na převodovku Red Bullu

Alonso maluje terč na převodovku Red Bullu

Nadešel čas mířit ještě výše.

Fernando Alonso ukončil Velkou cenu Miami na třetím místě. Po pěti závodech tak byl už čtyřikrát třetí a jednou čtvrtý. Rychlost a spolehlivost vozu AMR23 mu nadále dělá radost, ale být svědkem oslav někoho jiného ho už začíná nudit. Je si třeba dát nový, vyšší cíl, přičemž zbývá už jen jediný, a tím je vůz Red Bullu, který vyhrál všech pět závodů a čtyřikrát to bylo double.

Na začátku roku byl fantastický pocit moci se postavit na bednu, avšak po čtyřech bychom už chtěli něco lepšího. Přinejmenším druhé místo,“ řekl Alonso. „Ale jsou tady dva neporazitelné red bully, dva extrémně rychlé vozy. Snad Monako nebo možná Barcelona nám dají šanci. Můj závod byl vcelku osamělý. Jaksi se před námi neudálo nic pro nás zajímavého a stejně tak za námi. Čekali jsme o něco rychlejší Ferrari, ale jinak ani nejsme překvapeni. Žádný závod není opravdu lehký, ale v tomhle jsem byl dost osamělý.

Vedle Alonsa nevypadá Lance Stroll s jeho výsledky moc dobře. Na pódiu letos ještě nestál a včera obsadil nebodované dvanácté místo.

Byl to těžký závod, cesta z 18. místa byla náročná. Měl jsem dobrý vůz, ale zasekl jsem se v DRS vláčku, bylo přede mnou moc vozů,“ vysvětlil Kanaďan.

Třetí místa už Alonsovi velkou radost nedělají. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin