Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsův vůz náhle ožil

Alonsův vůz náhle ožil

Strollovo vypadnutí vzal Aston na sebe.

Podobně jako Sergio Pérez, i Fernando Alonso byl v kvalifikaci svědkem náhlého oživení svého vozu. Oba tím myslí, že vůz najednou začal spolupracovat, nejspíše díky správné úpravě nastavení vozu a přibývající gumě na novém asfaltu.

"Dobrá kvalifikace," řekl Španěl, kterého čeká start z druhého místa. „Zkoušeli jsme různá nastavení, ale ani jedno nefungovalo. Naštěstí se tým už s vozem od začátku roku naučil trochu pracovat, nakonec v kvalifikaci ožil. Za druhé místo jsem extrémně rád. Je to místo v první řadě, samozřejmě, a uvidíme, co se bude dít po startu. Celý víkend byl hodně náročný. Máme zde úzkou ideální stopu, kterou jsme si vyčistili a která už docela dobře lepí, ale mimo ni je trať extrémně kluzká.

Vypadnutí Lance Strolla v první části kvalifikace vzal tým Aston Martin na sebe. Snaha ušetřit sadu nepoužitých měkkých pneumatik na později se nevyplatila.

Ve Q1 je jsme zvolili příliš agresivní pneumatikovou strategii, jezdce jsme poslali zajet druhé měřené kolo na použitých sadách pneumatik. Nebylo to zas tak důležité a cena za neúspěch byla vysoká. Trať se rychle zlepšovala a jezdci na nových pneumatikách zásadně zlepšili své časy. Lance kvůli tomu obsadil nespravedlivé 18. místo. Kdybychom odvedli lepší práci, zajisté by se dostal až do Q3. Musíme si z toho vzít ponaučení,“ řekl šéf týmu Aston Martin, Mike Krack.

Stroll byl ve Q1 o 0.3 vteřiny pomalejší než Alonso. Kdyby tomu tak bylo i ve Q2 a Q3, Stroll by s přehledem obsadil čtvrté místo.

Alonso odstartuje z první řady, Stroll z předposlední. Foto: Aston Martin

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Aston Martin