Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

PHM Racing by Charouz začne v neděli z boxů

PHM Racing by Charouz začne v neděli z boxů

Na jeho vozech pracovalo příliš mnoho mechaniků

Stáj PHM Racing by Charouz zatím čeká ve FIA F3 na první letošní body a i při hlavním závodě v ulicích Monte Carla k nim bude mít hodně daleko. Jezdci týmu Piotr Wisnicki, Sophia Flörschová a Roberto Faria totiž budou v neděli startovat z boxů. Byli takto potrestáni za to, že na jejich vozech pracovalo příliš mnoho mechaniků.

Prohřešku se stáj dopustila po sobotním sprintu poté, co převzala své vozy z parc fermé. V momentě, kdy přišel jeden z pracovníků zkontrolovat pneumatiky, byl překročen maximální povolený počet 11 lidí, kteří mohou pracovat na vozech. Následoval tvrdý trest.

"Komisaři rozhodli, že šlo o vážné porušení článku 21.5 pravidel pro provozní personál. Tato pravidla jsou klíčová pro snižování nákladů. Díky členům navíc se mohli ostatní členové stáje věnovat jiné práci. Vzhledem k tomu, že šlo o závažný prohřešek, byla udělena tvrdá penalizace," odůvodnili organizátoři trest.

Na jezdce stáje PHM Racing by Charouz čeká v Monaku těžký hlavní závod. Foto: PHM Racing by Charouz



Na konci boxové uličky se piloti stáje PHM Racing by Charouz seřadí v pořadí, ve kterém se kvalifikovali. Jako první tak vyjede Wisnicki, za ním Flörschová a na závěr Faria.

Je třeba dodat, že ani pro jednoho z pilotů není tento trest příliš bolestivý. Zatímco Wisnicki se kvalifikoval jako dvacátý pátý, Flörschová s Fariou na posledních dvou místech. I bez penalizace by tak vedla k bodům velmi trnitá cesta. Na úzké městské trati se totiž předjíždí jen těžko.

PHM Racing by Charouz není jediným týmem, který stále čeká na první letošní body ve FIA F3. Totéž platí i o stáji Rodin Carlin. Ani její situace nevypadá před hlavním závodem příznivě. Zatímco Oliver Gray odstartuje jako 24., Ido Cohen bude stát na 25. místě a Hunter Yeany na 26. pozici.

Zdroj: FIA F3, FORMULE.cz, Formula Scout, úvodní foto: PHM Racing by Charouz