Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen popírá snadné vítězství

Verstappen popírá snadné vítězství

Pérez má smolné období.

Max Verstappen opět proměnil pole position na vedení od první zatáčky závodu a pak až do šachovnicové vlajky. Přestože na něj nikdo neútočil, nechtěl mluvit o lehkém vítězství.

Nebyl to jednoduchý závod, pneumatiky nešlo udržet v jejich ideálním okně,“ řekl Nizozemec. „Ve srovnání s pátkem bylo chladno, dost to klouzalo.

Důvody pro speciální oslavu však byly hned dva a trofej pro vítězného konstruktéra přišel na pódium převzít sám vrchní technický ředitel, Adrian Newey. Pro Red Bull to bylo sté vítězství ve F1.

Sté vítězství našeho týmu, neuvěřitelné! A nikdy jsem nečekal, že i počet mých osobních vítězství se dostane do takových výšek!

Verstappen to řekl, protože totéž vítězství, které bylo sté pro Red Bull, bylo jeho jednačtyřicáté, takže se v této statistice dostal na úroveň Ayrtona Senny.

Je to neuvěřitelné a jsem na to hrdý, ale samozřejmě nehodlám teď skončit. Jsou před námi další závody, takže se můžeme s chutí pustit do druhé stovky!

Teprve Christian Horner po závodě prozradil, že Verstappen měl ve voze nechtěného pasažéra. Bohužel, v šachtě pro chlazení brzdy pravého předního kola byl od poloviny závodu zaklíněný pták, respektive jeho ostatky. Verstappen si jich všiml při vystupování z vozu.

Když jsem vystupoval, ještě to tam bylo a věru to nebyl pěkný pohled. Lituji mechanika, kterému připadne úkol vyčistit to.

Sté vítězství Red Bullu s Verstappenem slavil i Newey. Foto: Red Bull

Tak nějak mimo pozornost všech dojel do cíle Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez, který při takových výkonech může přestat pomýšlet na titul. Do cíle dojel na šestém místě a kolega se mu v šampionátu vzdálil na 69 bodů. Konec sezony je ještě daleko, ale šestými místy Verstappena nedožene. Dvojnásobný šampion byl doposud šestkrát první a dvakrát druhý, když Pérez získal svá vítězství. Jenže Mexičan byl letos už počtvrté mimo stupně vítězů ve voze, který je všemi považován za dominantní.

Řekl bych, že výjezd zpomalovacího vozu mi masivně uškodil, pro mě to bylo velmi nešťastně načasované. Štěstí mi teď nepřeje, ale už je tomu tak. Mohli jsme získat více bodů, ačkoli s rychlostí nejsem spokojen.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull