Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen ve srovnání s jinými šampiony?

Verstappen ve srovnání s jinými šampiony?

Pro Neweyho je každý jedinečný, Verstappen uprostřed.

Adrian Newey zavzpomínal na šampiony, se kterými měl tu čest pracovat během dlouhé kariéry ve F1. O každém řekl něco zajímavého, pouze Verstappen je jakoby uprostřed, v ideálním okně. Novináři chtěli, aby ho porovnal s Nigelem Mansellem, Alainem Prostem, Mikou Häkkinenem, Kimim Räikkönenem a Sebastianem Vettelem, s nimiž pracoval v různých stájích a v různých fázích své vlastní kariéry.

Každý byl jiný,“ říká technický guru. „Nigel (Mansell) měl ohromnou sebedůvěru a ohromnou sílu v horní části těla, což bylo v té době důležité Vozy neměly posilovač řízení, zato měly hodně přítlaku. A byl to velký bojovník. Alain (Prost) byl mnohem metodičtější, velmi uhlazený a testování s ním bylo frustrující, protože na to nechtěl tlačit. Proto jsme nevěděli, jak na tom doopravdy jsme. Ale když chtěl, tak na to uměl i dupnout.

Mika (Häkkinen) a Kimi (Räikkönen) byli velmi odlišní. Mluvili málo, ale když už něco řekli, tak si to bylo třeba zapsat a náležitě přeložit, protože měli vlastní způsob vyjadřování. Sebastian (Vettel) byl myslitel, měl rád dlouhé porady a neváhal vynaložit spoustu času, aby pokryl každý detail. Max je tak nějak uprostřed. Každý je odlišnou osobností, ale každý svým způsobem fenomenální.

Newey vidí ve Verstappenovi kompletního šampiona. Bez nedostatků, které by stály za zmínku. Foto: Red Bull

Zdroj: Sky, úvodní foto: Red Bull