Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pagenauda nahradí v Torontu Tom Blomqvist

Pagenauda nahradí v Torontu Tom Blomqvist

Francouze nepustí na start lékaři

Tým Meyer Shank Racing hlásí před víkendovým závodem na městském okruhu v Torontu změnu v jezdecké sestavě. Simona Pagenauda vystřídá Tom Blomqvist. Majitel britského, švédského a novozélandského pasu, který dříve závodil pod švédskou licencí a v posledních letech ji nahradil britskou, si odbude svůj debut v IndyCar.

Nebude to ale jeho premiérová zkušenost s vozem. Blomqvist je pilotem stáje v sérii IMSA SportsCar Championship, je úřadujícím šampionem třídy DPi a v nástupnické třídě GTP si o víkendu připsal vítězství v závodě na okruhu Canadian Tire Motorsports Park, dříve známém jako Mosport. Blomqvist už jednou vůz IndyCar pro tým testoval, respektive tým spíše testoval jej, neboť je považován za favorita na jednu ze závodních sedaček v příští sezoně.

Pagenaud od lékařů nedostal povolení závodit kvůli tvrdé nehodě v jednom z tréninků před závodem v Ohiu. Už tam nestartoval, nahradil ho Conor Daly.

„Simon říká, že se cítí dobře a je zcela připraven vrátit se do vozu hned, jak mu to umožní. Ale je si vědom toho, že tady je protokol IndyCar, který má chránit jezdce a my se těmito pravidly musíme řídit,“ uvedl v týmovém prohlášení Michael Shank, jeden z majitelů týmu.

„Máme štěstí, že Tom může tak narychlo zaskočit. Je to šampion, má trochu zkušeností s vozem a je po vítězství ve velkém závodě, takže to pro nás nebylo těžké rozhodnutí,“ dodal Shank.

„Hlavně myslím na Simona a doufám, že se uzdraví, jak jen rychle to bud možné a brzy se vrátí za volant. Děkuji MIkeovi a Jimovi, že zvážili, že zaskočím já,“ dodal Blomqvist.

 

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment