Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Známe jméno top posily Ferrari

Známe jméno top posily Ferrari

Vasseur lovil u Mercedesu.

Již známe jméno zaměstnance, kterého z týmu Mercedes získal Frédéric Vasseur v rámci personálního posilování Scuderie Ferrari. O přestupu se už mluvilo v souvislosti s tím, jak dlouho ve F1 trvá změnit tým k lepšímu, když ve smlouvách špičkových zaměstnanců mají stáje ochranné lhůty delší než rok. Vasseurovým úlovkem je Loic Serra, výkonnostní ředitel Mercedesu. Teď už jen počkat do roku 2025...

Serra se do F1 dostal skrze dodavatele pneumatik Michelin, u kterého dělal odborníka na zavěšení a dynamiku vozidla. Když v roce 2006 Francouzi F1 opustili, přesunul se do BMW Sauberu a v roce 2010 do nově vzniklého továrního týmu Mercedesu. Ve Ferrari by mohl být dobrou náhradou za Davida Sancheze, jenž se s Maranellem rozloučil na začátku letošního roku, aby se v roce 2024 mohl připojit k McLarenu.

V tomto světle vypadá o to hůře skutečnost, že Alpine nechal při nejnovějším palácovém převratu odejít svého šéfa týmu, sportovního ředitele a krátce před nimi i vrchního technického ředitele, přičemž ani za jednoho nemá řádnou náhradu, nový viceprezident Alpinu pro motorsport pouze dočasně nahradil šéfa týmu Otmara Szafnauera sám sebou. Vyjádřil se k tomu i Cyril Abiteboul, kterého smetla předchozí vlna propouštění na přelomu let 2020 a 2021.

Propustíte-li 15 lidí a zároveň si vyberete náhradníky, potrvá dva až tři roky, než se ukáže, co přinesli noví lidé. Výměny, které chtěl Laurent Rossi (bývalý ředitel automobilky, který také nedávno přišel o místo), ještě ani neměly čas projevit se na trati.

Vasseur mění Scuderii podle svých představ, ale v roce 2024 to ještě nebude moc vidět. Foto: Ferrari

Zdroj: AutoRacing1, úvodní foto: Ferrari