Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pět sekund pro Šina

Pět sekund pro Šina

Předjížděl nepovoleným způsobem

Výsledky hlavního závodu FIA F3 v Monze se po dojezdu do cíle ještě dodatečně měnily. Michael Šin obdržel pětisekundový trest za zisk nedovolené výhody a propadl se tak z 11. pozice na sedmnáctou.

Pilot stáje PHM Racing by Charouz se provinil, když se pokoušel předjet Francesca Simonazziho. Jihokorejec se sice před jezdce Carlinu dostal, pomohl si ale výjezdem mimo trať. Následně získanou pozici svému soupeři nevrátil.

Ačkoli Šin přišel o šest pozic, i tak si v závěrečném závodě letošní sezony připsal svůj dosud nejlepší výsledek ve FIA F3. Tím bylo před italským víkendem 21. místo ze Spa-Francorchamps. Je ale třeba dodat, že kariéra devatenáctiletého mladíka v tomto seriálu zatím trvá jen krátce. Do šampionátu naskočil teprve na konci července na Hungaroringu, kde nahradil McKenzyho Cresswella.

Michael Šin ztratil po skončení nedělního závodu šest pozic. Foto: PHM Racing by Charouz



Šinova penalizace pomohla mimo jiné i Francescovi Simonazzimu, který se posunul na 11. místo. O jednu pozici nahoru se dostali také Nikola Tsolov (12.), Sophia Flörschová (13.), Joshua Dufek (14.), Leonardo Fornaroli (15.) a Oliver Gray (16.).

Zdroj: FIA Formula 3, FORMULE.cz, úvodní foto: PHM Racing by Charouz