Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc chválí racionálního Vasseura

Leclerc chválí racionálního Vasseura

Sainz se těší na nový vůz.

Charles Leclerc je přesvědčen, že Frédéric Vasseur sedící v křesle šéfa týmu je přesně to, co Ferrari chybělo. Do značné míry má být jeho zásluhou, že se povedlo potlačit dlouholetý problém s výdrží pneumatik natolik, že Mercedes se už musí seriózně obávat o druhé místo Poháru konstruktérů.

Průlom (v konzistentnosti) rozhodně přišel v Zandvoortu. Potom jsme si to v Monze ověřili na okruhu se zcela jiným charakterem. Nyní dokážeme mnohem lépe využívat potenciál, který ve voze byl od začátku. Na začátku roku jako bychom na každý okruh přivezli odlišný vůz než na předchozí,“ řekl monacký závodník. „Fred je ohromně racionální, to je pro člověka v jeho pozici velmi dobré. Jako Ferrari milujeme být emocionální, podporujeme nadšení našich lidí. Ale Fred to úžasně vyvažuje, udržuje chladnou hlavu, když se nedaří. Ale i když teď přišly dobré výsledky, stejně všechny motivuje makat. Ne že bychom to předtím neměli, ale u Freda je tohle velmi silná stránka.

Po pochopení problémů letošního vozu se již jezdci přirozeně těší na nový vůz, který je navržen s ohledem na nové poznatky.

Vůz má své mouchy, to už se nezmění,“ řekl Carlos Sainz. „Abychom se jich zcela zbavili, budeme zřejmě potřebovat zcela nový vůz. To je cíl pro příští sezonu.

Získá Ferrari díky Vasseurovi konečně opět titul? Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, foto: Ferrari