Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

DTM se chystá na "německé Monako"

DTM se chystá na "německé Monako"

Nejsledovanější závod sezóny na Norisringu.

Na první pohled jednoduchá, ale divácky velmi oblíbená trať v ulicích Norimberku bude hostit již šestý podnik letošní sezóny DTM. Závod se pro svou publicitu a zájem ze strany médií i celebrit těší přízvisku "německé Monako".
 
Okruh má pouhých 2.300 metrů a závod, který je vypisován na 72 kol, se jezdí ve vysokém tempu – na loňskou pole position stačilo Jeanu Alesimu pouze 48,609 sekundy.
 
Svoji charakteristikou by měl Norisring vyhovovat spíše Mercedesům. Stříbrné šípy zde také v novodobé historii DTM triumfovaly hned čtyřikrát. Letošní Audi A4 je však podle jezdců koncipováno jinak než jeho mistrovský předchůdce a v oblasti maximální rychlosti by mělo držet s konkurencí krok. To potvrdil i leader průběžného pořadí Mattias Ekström.
 
"Vloni jsem sem přijel také jako vedoucí muž šampionátu, ale po závodě už tomu tak nebylo," vzpomíná Ekström na trať, kde v roce 2002 získal svou první pole position a vítězství (byť pouze v kvalifikačním závodě). "Letos to chceme každopádně změnit."
 
Kvůli programu Tour de France nestartuje nedělní závod v obvyklých 14:00, ale byl posunut až na 17:35. Podobně se pojede i sobotní kvalifikace: její první část začíná v 17:30, deset nejrychlejších jezdců pak vyrazí do super-pole v 18:10.
 
O neustále rostoucím zájmu o sérii DTM svědčí i prodej vstupenek na legendární závod v Norimberku. Již nyní předprodej překonal loňskou návštěvu a Norisring se tak podobně jako před třemi týdny Oschersleben může těšit na rekordní návštěvu.