Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren musí spoléhat na zaváhání Renaultu

McLaren musí spoléhat na zaváhání Renaultu

Hlavním cílem je pohár konstruktérů, který je nadosah.

McLaren je nyní v těžké pozici, nemůže si dovolit chybu, Kimi Räikkönen se musí snažit pokud možno již všechny zbývající závody vyhrát a stejně mu to nemusí vůbec stačit.

Týmu mohou nakonci chybět zbytečně promrhané body, jako třeba ty dva z Turecka, kdy se Juan Pablo Montoya nešťastně propadl tři kola před koncem ze druhého místa s komfortním náskokem až na třetí pozici, ke všemu právě za největšího rivala svého týmového kolegy, Fernanda Alonsa.

McLarenu tak unikl double, který naposledy získal v Rakousku roku 2000. Nikdo nemůže Montoyu za kolizi s Monteirem vinit, je ovšem pravda, že si mohl celou situaci pohlídat lépe.

To, že McLarenu proklouzl double mezi prsty mrzí i Martina Whitmarshe.

"Vyhráli jsme šest z posledních deseti závodů, mohli bychom se cítit celkem dobře," pověděl. "Předvedli jsme skvělý výkon, ale mohl z toho být double. Již jsme ho svírali v rukou.

Ale nevidím důvod, proč bychom nemohli získat pozici jedna i dvě v následujících pěti závodech. Renault odvádí dobrou práci, my jí musíme odvádět ještě lépe."

Podle Whitmarshe je hlavní cíl McLarenu vyhrát pohár konstruktérů.

"Pomalinku ukusujeme z jejich náskoku, nedávno jsme mluvili o dvaceti bodech rozdílu a nyní jsme na devíti," řekl Martin Whitmarsh. "Věříme že(titul) je nadosah, ale nesmíme vzdávat ani pohár jezdců.

Podle mě dělá Renault i Alonso svou práci výborně, ale i oni mohou klopýtnout, mohou pak řešit své problémy. My jenom potřebujeme něco takového a hned jsme zpátky v boji."

I Räikkönen si myslí, že to je jediná šance.

"Bylo by pěkné být první a druhý, ale co zmůžete? To se někdy stává," pověděl Kimi k Turecku. "Ale stejně, dva body jsou dva body a na konci sezóny můžou znamenat velký rozdíl. Odvedli jsme svou nejlepší práci a potřebujeme v tom zkrátka nadále pokračovat, vyhrávat další závody, uvidíme kde se objevíme po posledním závodě."