Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Je MP4-29 přecitlivělé na neobvyklé počasí?

Je MP4-29 přecitlivělé na neobvyklé počasí?

Eric Boullier tvrdí, že ano.

Eric Boullier, závodní ředitel McLarenu připustil, že konkurenceschopnost McLarenu teď v nemalé míře závisí také od povětrnostních podmínek na trati.

V Šanghaji nedokázal bodovat ani jeden z jeho jezdců, přičemž oba měli po závodě na všechny dotazy novinářů připraveny pouze různé variace jediné odpovědi: "Chybí nám přilnavost."

Podle slov Erica Boulliera je ale MP4-29 schopné podávat i mnohem lepší výkony, avšak potřebuje k tomu ideální podmínky: "Chybí nám přítlak, což způsobuje, že ani pneumatiky nedokážeme využívat stejně dobře jako Mercedes nebo Red Bull. Zdá se, že náš výkon je do značné míry ovlivňován počasím. Když je příliš chladno, tak jsme mimo hru a jestli je naopak horko, tak platí to samé.

Samozřejmě, není jednoduché vysvětlit, proč jsme neměli tak velké problémy i v Bahrajnu, kde jsme při lepší strategií mohli skončit i na stupních vítězů, protože jsme byli stejně rychlí jako Force India."

Zdá se tedy, že jezdci McLarenu trpěli stejným problémem, jaký postihl například i Kimiho Räikkönena a jeho Ferrari - nedokázali zahřát přední pneumatiky, což pravděpodobně vedlo k jejich rychlé degradaci a ztrátě přilnavosti.

"Pokud zkoušíte něco nového (v Bahrajnu McLaren zkoušel i jiné nastavení převodovky), protože se potřebujete dotáhnout na ostatní a nakonec to nezafunguje, tak to se prostě stává. Ale nebodovat, to nás bolelo."