Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jezdci podpořili odklad kvalifikace

Jezdci podpořili odklad kvalifikace

Čekání bylo nevyhnutelné.

Včera mnozí z nás několik hodin čekali na začátek kvalifikace, jen aby se nakonec dozvěděli to, co bylo předpovězeno už v pátek. Kvalifikace se musela pro hustý a nepřetržitý déšť odložit na dnes. Můžeme vedení okruhu podezřívat, že se nás opakovaným oznamováním "odkladu o dalších 30 minut" pokusilo unudit k smrti, ale jezdci, kteří čekali spolu s námi, tento postup obhajují. Počasí je nevyzpytatelné, a kdyby náhodou na hodinu přestalo pršet, kvalifikace by se odjela jak se má, tedy v sobotu.

"Před dvěma hodinami nemohli vědět, jaké budeme mít počasí v této chvíli," řekl po přeložení kvalifikace na neděli Kimi Räikkönen. "Udělali vše pro to, aby se kvalifikace odjela dnes, pokud by k tomu byla příležitost. Je na nich, aby rozhodovali a dnes to neměli lehké."

Fernando Alonso: "Ano, teď když vidíme, jak se počasí vyvinulo a že prší celý den, je velice snadné říct, že kvalifikace měla být rovnou přesunuta na neděli. Ale kdyby ji zrušili v 11:00 (18:00 našeho času) a pak na hodinu či dvě přestalo pršet, všichni by se ptali, proč raději s rozhodnutím trochu nepočkali. Po válce je každý generál. Snad zítra fanouškům předvedeme skutečnou show."

Jenson Button: "Muselo to tak být. Dnešní trénink byl zpočátku v pohodě a pak se silněji rozpršelo, takže už všichni zůstali v garážích. Bylo příliš mokro, příliš moc aquaplaningu a v takových podmínkách jezdec nemá kontrolu nad vozem. Myslím, že dnes odpoledne nebyla jiná možnost. Z jednoho úhlu pohledu by bylo pro fanoušky lepší, kdyby se to odpískalo o tři hodiny dříve, ale my jsme chtěli naskočit do vozů a jezdit a předvést fanouškům dobrou show, takže po každém dalším oznámení půlhodinového odkladu jsme byli zklamáni spolu s nimi. Fanoušci si nakonec moc zábavy neužili, ale snad se vrátí zítra."

Kvalifikace má začít v 15:00 středoevropského času. A nezapomeňte, v noci se měnil čas na zimní!