Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Námluvy McLarenu s Räikkönenem pokračují

Námluvy McLarenu s Räikkönenem pokračují

Tým se nebojí, že by opět nezvládl dva top jezdce.

Je realitou, že pouze desítky hodin dělí Fernanda Alonsa od oznámení kontraktu s Ferrari, a to na úkor Kimiho Räikkönena, který si tak musí hledat nové angažmá. S tím ale Fin nemá větší problém, zájem o jeho služby je v paddocku veliký. Nejpravděpodobněji se jeví spojení s jeho bývalým zaměstnavatelem, McLarenem, a svědčí o tom i prohlášení Norberta Hauga, sportovního ředitele stříbrných šípů.

Ten nemá obavy, že by se opakovala situace z před dvou let, kdy spojení dvou silných jezdců Alonso - Hamilton nepřineslo kýžené ovoce, ba naopak, vyvolávalo nepříjemné trable.

"Cokoliv můžete udělat pro to, abyste získali nejlepší dostupné jezdce, je třeba udělat," řekl Němec. "Je to otázka peněz, je to otázka schopností, otázka míry talentu. Zvládnutí dvou mega hvězd by upřímně nebyl podle mého problém.

Ohledně Alonsa se ven dostávaly různé hlasy, ale ve skutečnosti všichni uvnitř týmu dělali svou práci, a ve skutečnosti jsme také měli vyhrát šampionát. Ale ne, že by se to nestalo proto, že jsme neměli týmovou režii.

Dokážete si jistě představit, co by se stalo, kdyby Fernando v Maďarsku Lewise nezablokoval, žádná penalizace, bod navíc a jsme tam. Tak to někdy bývá. Vyhráli jsme o bod a prohráli jsme o bod."

Ačkoliv Räikkönen ke konci svého působení v McLarenu neměl ideální vztahy s Ronem Dennisem, s ostatními v týmu je to podle Hauga jinak.

"Když se ohlédnu zpět na naši pětiletou spolupráci, mám dojem, že byla pozitivní," pověděl Haug. "Měli jsme vyhrát alespoň dva šampionáty. Musím říct, že jeden nám unikl o dva body v roce 2003, a jedním z důvodů byla porucha motoru, bez toho by to dokázal.

Upřímně, i v roce 2005 to mohl zvládnout. Jenomže motory v té době nebyly dostatečně dobré a spolehlivé, tak jako jsou nyní. Mít Kimiho v našem týmu jako vítěze dvou šampionátů by pro něj byl bezpochyby spravedlivý výsledek. Já s ním mám dobré vztahy a jsem si jistý, že on by vám řekl to samé."