Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen: Hamilton si penalizaci pro Francii zasloužil

Räikkönen: Hamilton si penalizaci pro Francii zasloužil

Ten však věří, že i přesto může vyhrát.

Lewis Hamilton navzdory udělené penalizaci deseti míst na startu Velké ceny Francie věří, že může závod vyhrát. Přitom startovat bude nejlépe jedenáctý.

"Je to moje práce, jsem přesvědčen, že i tak můžeme vyhrát," řekl Hamilton agentuře Reuters. Později to upravil jen na stupně vítězů:

"Jsem přesvědčen, že můžeme dojet na stupních vítězů. Bude to ale velmi těžké."

Lewis Hamilton přehlédl, že na konci boxové uličky během závodu v Kanadě svítí červené světlo a dva stojící vozy Roberta Kubici a Kimiho Räikkönena. Do finského pilota pak zezadu narazil a oba ze závodu odstoupili.

"Určitě to nebyl můj nejhorší okamžik kariéry," odmítá kritiku Hamilton. "Takové věci se prostě stávají."

Kimi Räikkönen se ovšem stále zlobí a je přesvědčen, že penalizace, kterou dostal také Nico Rosberg z Williamsu, je zasloužená.

"Stále tomu nemohu uvěřit, jak někdo může narazit zezadu do stojícího auta na červené," řekl Räikkönen. "Nemohu prostě pochopit, jak Hamilton nemohl vidět červené světlo a dvě auta, která stojí před ním.

Myslím, že penalizace pro Hamiltona je zasloužená."

Vedení McLarenu se ale za Hamiltona postavilo. Kromě Hamiltona, který se omluvil Räikkönenovi, se představitelé McLarenu a Mercedesu Martin Whitmarsh a Norbert Haug omluvili šéfovi Ferrari Stefanovi Domenicalimu.

"Takové věci se stávají," řekl Haug. "Nikdy jsem nebyl vyznavačem safety caru. Je to sice mercedes, ale žádné štěstí nám nenosí!"

"Byla to řetězová reakce," řekl Ron Dennis. "Nico pak ještě narazil do Lewise. Formule nemají brzdová světla."