Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zvolí Kimi Räikkönen roční volno?

Zvolí Kimi Räikkönen roční volno?

Údajně si vydělá více, pokud nebude závodit.

Kimi Räikkönen stojí před rozhodnutím. Pokud se rozhodne kývnout na nabídku McLarenu, podle německého Auto Motor und Sport bude jeho celkový výdělek v příštím roce 15 mil. euro. Na druhou stranu, pokud se rozhodne dát si roční pauzu, přijde si na 17 mil. euro.

Důvodem je ukončující smlouva s Ferrari, která mu zajišťuje 17 mil. v případě, že Iceman nebude v příštím roce závodit ve formuli 1. Pokud si najde angažmá u jiné stáje, připadne mu pouze 10 mil.

McLaren tedy údajně nabídl Räikkönenovi pouze 5 mil. pro příští rok s tím, že celkový výdělek 15 milionů je pro šampiona z roku 2007 velmi pěkná částka.

V současnosti Räikkönenovi manažeři Steve a David Robertsonovi po McLarenu požadují zaplacení plné zálohy a souhlas s omezenými marketingovými povinnostmi.

Jako 'plán B' je v případě McLarenu diskutován Nick Heidfeld. Šéf McLarenu Martin Whitmarsh nedávno prohlásil, že Heidfeld je dost možná nejpodceňovanějším jezdcem ve formuli 1. Na otázku ohledně McLarenu reagoval Heidfeld v rozhovoru pro spox.com slovy, že momentálně nevylučuje žádný tým.