Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panteři chtějí získat pro Chevrolet dobrý výsledek

Panteři chtějí získat pro Chevrolet dobrý výsledek

Enge: "Letos se tady cítím daleko lépe než vloni."

Oba jezdci týmu Panther Racing by se chtěli odvděčit Chevroletu v jeho posledním závodě v IRL dobrým výsledkem. Zatímco Tomáš Enge odstartuje do posledního letošního závodu IRL ve Fontaně z šesté řady, Tomas Scheckter se kvalifikoval druhým nejrychlejším časem a je jedním z favoritů na vítězství.

Tomas Scheckter: „Když jsem zjistil, že se mi podařilo kvalifikovat náš Pennzoil/Chevrolet do první řady, neměl jsem daleko k slzám. Je to pro Chevrolet poslední závod a vím, jak moc se v letošním roce motoráři snažili dát nám co nejlepší materiál, co všechno pro nás letos udělali. Byla to skvělá jízda. V druhém kvalifikačním kole jsem se snažil trochu jinak řadit, ale zabral omezovač otáček. Ale první kolo bylo solidní. Nedělní závod bude pro nás všechny velmi důležitý. Naneštěstí tady nemůže být s námi náš šéf John Barnes. Doufáme, že se mu už daří lépe a příští rok nás zase bude prohánět.

Tomáš Enge odstartuje nakonec do posledního letošního závodu IRL ve Fontaně z šesté řady, když ve velmi vyrovnané kvalifikaci zajel 11. čas těsně za loňským šampiónem Tony Kanaanem.

Tomáš Enge a Buddy Lazier před kvalifikací

Tomáš Enge: „Naše kvalifikační jízda nebyla úplně perfektní, ale i tak jsem spokojený, někdy to tak bývá. Myslím, že jsme z našeho RockStar/Chevroletu dostali vše, co se dalo. V letošním roce je to pro mě tady v Kalifornii daleko příjemnější než loni. V trénincích jsem se snažil najít dobrý rytmus při jízdě mezi dalšími vozy, aby se mi zítra v závodě dařilo. V závodě se může stát hodně věcí, ale doufám, že zítřek bude naším šťastným dnem.