Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Frentzen zůstává po nehodě v nemocnici

Frentzen zůstává po nehodě v nemocnici

Po nárazu byl v bezvědomí a utrpěl otřes mozku.

Hořkou příchuť měl pro bývalého jezdce formule 1 Heinze-Haralda Frentzena poslední závod v továrních barvách Opelu. Při finále na Hockenheimu byl po těžké havárii letecky dopraven do nemocnice, kde zůstává na další pozorování.
 
Osmatřicetiletý rodák z Mönchengladbachu ještě na startovním roštu novinářům prozradil, že pojede v posledním závodě na hranici rizika, jelikož již nemá co ztratit a chce pro Opel získat na rozloučenou velký výsledek.
 
Ještě v prvním kole předjel v souboji o páté místo novopečeného šampióna Garyho Paffetta, ve 24. kole však dostal ve vlásence hodiny a jen 6 kol před koncem vyjel v zatáčce Opel mimo trať a bočně narazil do bariéry.
 
Podle informací lékaře DTM Detlefa Reimerse byl vicemistr formule 1 z roku 1997 bezprostředně po nehodě v bezvědomí, později ale přišel k sobě a stěžoval si na velké bolesti zad.
 
Frentzen byl dopraven do kliniky v Ludwigshavenu, kde se podrobil lékařským vyšetřením, která naštěstí žádná vážná zranění nepotvrdila. Jezdec Opelu utrpěl podle doktorů pouze otřes mozku, zůstane však v nemocnici na pozorování.
 
Na průběh nehody si podle svých slov nepamatuje: "Mám menší výpadek, vzpomínám si jen na zatáčku před tím."