Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ferrari pozměnilo křídla, ale ne kvůli obavám z protestů

Ferrari pozměnilo křídla, ale ne kvůli obavám z protestů

"Udělali jsme změny za účelem vylepšení výkonnosti vozu."

Podle tvrzení magazínu Autosport Ferrari do Austrálie přivezlo modifikovaná přední přítlačná křídla, která by měla roptýlit obavy soupeřů z porušování pravidel.

Zástupci Ferrari ovšem tvrdí, že změny jsou čistě za účelem vylepšení aerodynamiky vozu, nikoli v důsledku kontroverzní rozepře ohledně prohýbání elementů předního křídla.

Na verbální žádost FIA svá přední křídla upravily také týmy BMW a McLaren. Ferrari však nadále tvrdí, že jejich auto bylo v souladu s pravidly. Michael Schumacher sám toho příliš neví.

"Moc mi toho neřekli. FIA auto zkontrolovala a FIA je tou, která rozhoduje o tom, jestli je auto v pořádku nebo ne. Takže jestli si lidé myslí, že auto v pořádku není, je to jejich názor, to ovšem neznamená, že tomu tak je," řekl Schumacher.

"Udělali jsme změny za účelem vylepšení výkonnosti vozu, vždy vyhovujeme požadavkům FIA," tvrdí trochu záhadně jeden ze zdrojů uvnitř týmu.

Podle mnohých Ferrari tento krok zvolilo, aby si zachovalo tvář. I to by však znamenalo, že by v Austrálii už k žádným protestům nejspíš nedošlo a slíbené upřesnění pravidel mohlo být komunikováno diskrétně, což ostatně není pro FIA nic neobvyklého.