Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

A1 GP tým ČR: "Do spokojenosti je daleko."

A1 GP tým ČR: "Do spokojenosti je daleko."

Do vozu usedli jak Jan Charouz tak Tomáš Kostka.

Jezdci Českého A1GP týmu Tomáš Kostka a Jan Charouz dnes v holandském Zandvoortu absolvovali volné tréninky. Oblačné nebe dnes provázelo jezdce ve volných trénincích na břehu Severního moře.

Do první a druhé série volných tréninků nastoupil Jan Charouz a do poslední části Tomáš Kostka. Tým se soustředil na vyladění vozu potřebám jezdců. Během tréninku se nevyskytly žádné neočekávané problémy.

V první sérii tréninku dosáhl Jan Charouz 13. času, kdy zajel své nejlepší kolo o 3,5 vteřiny pomaleji než nejrychlejší jezdec. Během druhé série se Jan zrychlil téměř o vteřinu a půl na jednom kole. Výsledkem byl desátý nejrychlejší čas.

V sobotu dopoledne čeká jezdce ještě hodina volného tréninku a odpoledne čtyři kvalifikační jízdy.

Antonín Charouz: "Do volných tréninků jako první nastoupil Jan Charouz. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o bodovaný trénink, se tým  rozhodl, že bude hlavně nastavovat auto pro závod. V poslední sérii jezdil Tomáš Kostka, který nezná trať,  s okruhem se seznamoval a dosáhl 16. času.

Zatím jsme použili pouze jednu sadu nových pneumatik. Z výsledku nejsme zklamáni, ale ke spokojenosti je ještě daleko. Jezdci trochu bojovali s nastavením auta, trať je zde velmi hrbolatá a auto skáče. Podmínky jsou ale pro všechny stejné. Nevíme, jaké použila konkurence pneumatiky, tak se časy ještě nedají moc srovnávat."

Jan Charouz: "V první testovací jízdě jsme měli auto velmi nízko a vůz často škrtal podvozkem a byl neklidný. Do druhé jízdy jsme udělali několik změn a bylo to již lepší."