Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomáš Kostka a Antonín Charouz po Zandvoortu

Tomáš Kostka a Antonín Charouz po Zandvoortu

"Spokojenost se závodem v Zandvoortu není."

Tomáš Kostka po sprintu: "Hlavní problém sprintu byl v tom, že se nám vůbec nevydařila kvalifikace a já startoval z předposlední pozice. Nepodařilo se nám najít nastavení vozu pro nové pneumatiky. Už od startu jsem se snažil předjet co nejvíce aut. Bohužel trať v Zandvoortu to moc neumožňuje. Já jsem větší část závodu strávil za jiným vozem, který se mi nepodařilo předjet. Do hlavního závodu se pokusíme změnit nastavení a budeme se snažit uspět lépe."

Antonín Charouz po hlavním závodě: "Vůz Tomáše Kostky byl poškozen při kolizi s italským vozem. Byl poškozen předek vozu a došlo k utržení brzdové hadice. Hadici jsme vyměnili a museli jsme odvzdušnit brzdy. S velkou ztrátou jsme se pokusili o zajetí nejrychlejšího kola, ale ani to se nám nepodařilo. Do závodu jsme vstoupili s tím, že máme dva nezkušené jezdce a nemáme co ztratit. V Brně bude Tomáš Enge začínat úplně znovu. Spokojenost se závodem v Zandvoortu tedy není.

Radost nám udělal Tomáš Enge, který vyhrál závod ALMS v Atlantě, a Jarek Janiš, který zvítězil v FIA GT na Hungaroringu. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky motorismu příští týden na závod do Brna, aby se pokusili vytvořit podobnou atmosféru, jaká byla tady v Holandsku."