Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Na české soupisce se nic nemění: Tomáš Enge startuje

Na české soupisce se nic nemění: Tomáš Enge startuje

A1 GP doplní Divize 4, oktávky a BMW1 Challenge.

Úvodní závod A1 Grand Prix v nizozemském Zandvoortu se uskutečnil v krásné divácké kulise. K trati nedaleko pláží Severního moře přišlo 114 000 diváků. Atmosféra byla snad ještě emotivnější než v letech, kdy se na legendárním okruhu jezdily Velké ceny formule 1.

Divácký rekord padl přesto, že na startu nebyl holandský hrdina Jos Verstappen, závodník, za kterým v minulé sezoně jezdily družiny fanoušků po celém světě. Expilot F1 se nepohodl s šéfem týmu Janem Lammersem, takže nastoupil náhradník Jeroen Bleekemolen. A byl to on, komu lidé fandili. Když dojel v hlavním závodě čtvrtý, byl oslavován jako vítěz.

Na české soupisce se nic nemění, diváci v Brně budou hnát vpřed českou jedničku Tomáše Engeho, který doufá, že prožije podobnou neděli jakou zažil jeho nizozemský soupeř.

Diváci se o tomto víkendu v Brně nebudou nudit. Vedle hlavního programu, závodů A1 Grand Prix, uvidí tři série cestovních automobilů. Mistrovská Divize 4, to je až neuvěřitelně pestrá mozaika silných a elegantních vozů. Mercedesy z DTM, Porsche z FIA Grand Turismo, BMW M3 GTR, Ferrari Challenge či unikátní Tatra Ecorra V8 jsou stroje, které v těsných soubojích předvádějí ryzí motorsport.

První závod se jede v sobotu ve 13.15, druhý v neděli v 8.45. K sérii Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup není vůbec co dodat. Každý, kdo někdy tyto závody viděl ví, že v cíli snad není jediného auta bez šrámů (závody: sobota 10.15, neděle 12.10). Nový pohár BMW 1 Challenge během své první sezony potvrdil to, co zkraje roku slibovali jeho promotéři. Silné „bavoráky“ předvádějí těsné souboje, které musejí bavit. V sobotu se pojede od 16 hodin, v neděli je start v 9.45.