Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tomáš Enge: "Ještě pořád to není ono."

Tomáš Enge: "Ještě pořád to není ono."

Emmerson Fittipaldi potvrdil návštěvu Brna.

Nejzkušenější jezdec Českého A1GP týmu Tomáš Enge dnes odpoledne absolvoval první část volných tréninků. Tomáš usedl do vozu A1GP, který byl již základně nastaven z rookie testů. Ze začátku se jezdec seznamoval s vozem na trati brněnského okruhu a následně provedl drobné nastavení podvozku vozu.

Tomáš Enge má výhodu ve velmi dobré znalosti závodního okruhu, kde již mnohokrát závodil. A1GP Tým České republiky se bude snažit využít všechny zkušenosti tohoto jezdce k dosazení co nejlepšího výsledku v zítřejší kvalifikaci a v nedělních závodech.

„Jsem spokojený, protože se mi podařilo dosáhnout čtvrtého nejrychlejšího času. Během testu jsme zkoušeli různé varianty nastavení a povedlo se nám dostat auto na dobrou úroveň," řekl Tomáš Enge." Pořád to ale není úplně ono, protože na nejrychlejší ztrácíme zhruba jednu vteřinu na okruh. Snažíme se odstranit drobné nedostatky a být ještě rychlejší. Víme co je třeba ještě zlepšit. Jarek Janiš týmu hodně pomohl v první části rookie tréninku při nastavení vozu. Zatím jsme s průběhem testů spokojeni.”

Víkend v Brně bude bohatší o návštěvu žijící legendy motoristického sportu Emmersona Fittipaldiho. Ten dnes potvrdil svojí účast při závodě A1GP v Brně.

Bývalý jezdec formule 1 a šampión z let 1972, 1974 je držitelem licence A1GP týmu Brazílie.