Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Super Aguri by mohlo jezdit s upraveným vozem Hondy

Super Aguri by mohlo jezdit s upraveným vozem Hondy

Na pravidla může vyzrát podobně jako Toro Rosso.

Magazín Autosport přišel s informací, že stáj Super Aguri plánuje příští rok jezdit s modifikovaným vozem týmu Honda RA106. Následovala by tak příkladu Scuderie Toro Rosso, která letos závodila s upraveným loňským vozem Red Bullu.
 
Nová japonská stáj vyjela včera k prvním zimním testům s tzv. přechodným vozem, který bude používat, než bude hotový nový model pro příští sezónu SA07. Vůz určený k zimním testům byl vyvinut v úzké spolupráci s Hondou a až nápadně se podobá monopostu RA106.
 
"S velkou podporou Tochigi (vývojové centrum Hondy) jsme zkonstruovali monokok a vůz smontovali v Leafieldu," prozradil manažer týmu Daniel Audetto.
 
Super Aguri chtělo původně v příštím roce vyjet s letošním modelem Hondy, použití identického vozu však pravidla zakazují. Aguri by ale mohlo využít mezery v pravidlech podobně, jako to učinilo Toro Rosso.
 
B-tým Red Bullu se hájil, že základ vozu RB1 nevyrobil Red Bull, ale Ford/Jaguar, který už tou dobou neúčinkoval v F1 a měl tím pádem status nezávislého dodavatele.
 
"Pokud jsou díly navržené a vyrobené jinou společností a vy vlastníte práva na vůz, pro který jsou díly určeny, pak je to v souladu s pravidly," prohlásil k výkladu regulí prezident FIA Max Mosley.
 
"Pokud jste Williams, nemůžete závodit s křídlem od McLarenu, ale jak Williams tak i McLaren mohou používat křídlo vyrobené Lolou."