Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Změny v A1 GP: Karl Reindler, Ryan Hunter-Reay

Změny v A1 GP: Karl Reindler, Ryan Hunter-Reay

Šejk Maktúm definitivně odešel.

Ryan Briscoe si odpočine od závodů A1 GP, protože na Novém Zélandu jej nahradí Karl Reindler, který v Pekingu pro Austrálii získal stupně vítězů. Reindler jezdí formuli 3.

Ryan Briscoe se bude soustředit na své vlastní aktivity, zatímco Reindler má možnost zúčastnit se pátečních jízd určených pro začátečníky.

Podobně pro tým Velké Británie nebude startovat Oliver Jarvis, aby se mohl soustředit na japonskou formuli 3. V kokpitu závodního monopostu tedy zůstane Robbie Kerr. To zvýšilo šance Darrena Manninga na to, že si za A1 GP Velké Británie také zazávodí, ale má smlouvu s týmem Indy Car.

Za domácí Nový Zéland bude startovat Johny Ried, který v Sentulu získal pro svou zemi hned dvojí vítězství a namlsal tak své fanoušky. Na vedoucí Německo beztak ztrácí 17 bodů.

Další novinkou v jezdeckém složení je Ryan Hunter-Reay, který bude reprezentovat USA. Bývalý jezdec Champ Car byl v jednání s týmem již loni v Laguna Seca, jeho letošní nováčkovské jízdy v Pekingu byly narušeny problémy s okruhem. Tento problém už nebude mít německý mladíček Nico Hülkenberg, protože nárok na nováčkovské jízdy už nemá. Podle vlastních slov mu ale nechybí.

Někdejší série jednoho muže, jak se jí říkalo, už nepatří šejku Maktúmovi, protože ten definitivne loni v prosinci prodal svůj podíl ve společnosti RAB Capital, která je nyní majoritním vlastníkem série.

Maktúm ohlásil smělé plány na sestavení A1 Grand Prix již v roce 2004 [psali jsme poprvé zde], byl jejím šéfem během první sezony 2005/2006.