Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jak to vypadá se soubojem Massa vs. Räikkönen?

Jak to vypadá se soubojem Massa vs. Räikkönen?

Massovo jméno se v souvislosti s titulem skloňuje stále častěji.

Interní souboj týmu Ferrari Massa vs. Räikkönen bude v úvodu sezóny nejspíš jedním z největších magnetů pozornosti médií a fanoušků. Experti jsou ve svých tipech opatrní, Massovo jméno se však stále častěji objevuje na čele seznamu kandidátů na titul.
 
Mladší z dvojice současných jezdců Ferrari je podle šéfa týmu Jeana Todta v současnosti "snad nejvíce podceňovaným pilotem" ve formuli 1. V loňském roce se Massovi podařilo zvítězit v Turecku a Brazílii a řada zasvěcených jej po výkonech v zimních testech (zejména Bahrajnu) pasuje do role favorita.
 
"Massovy výkony v testech na mě udělaly opravdu velký dojem. V šampionátu bude hrát jednu z hlavních rolí," prohlásil pro italský deník Gazetta dello Sport prezident Ferrari Luca di Montezemolo.
 
Bernie Ecclestone nepochybuje o tom, že pětadvacetiletý Brazilec bude letos mistrem světa. Boss formule 1 v rozhovoru pro německý Bild při dotazu, kdo bude na čele letošnímu ročníku, odpověděl stručně: "Massa a Ferrari."
 
Felipe má oproti svému kolegovi nespornou výhodu v tom, že se ve Ferrari po loňském roce a sezoně 2003, kdy pro stáj z Maranella testoval, cítí už jako ryba ve vodě. Řada lidí ovšem varuje: Nepodceňujete Icemana!
 
"Je to stejné, jako když byl u McLarenu. Kimi nikdy neodkryje všechny své karty při testech," věří např. bývalý pilot F1 Marc Surer.
 
Finský pilot dosavadní srovnání s Massou příliš nekomentoval. Po testech v Bahrajnu na otázku, zda bude Brazilec těžším oříškem, než předpokládal, odvětil: "Neměli jsme… no, uvidíme v závodech."
 
Zatímco většina týmů je v hodnocení svého potenciálu v úvodu sezóny opatrná, Ferrari se podle Räikkönena v Melbourne představí v optimální formě.
 
"Všichni nás vidí jako favority. Doufáme, že mají pravdu. Tak jako tak, jsme na tom velmi dobrě," potvrdil i di Montezemolo.