Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari u FIA reklamovalo zadní křídlo týmu BAR

Ferrari u FIA reklamovalo zadní křídlo týmu BAR

Ten jej musel upravit, ale zvažuje odvolání.

BAR musel před včerejšími tréninky na Grand Prix San Marina v důsledku protestu Ferrari pozměnit své zadní přítlačné křídlo. Uvedl to magazín AtlasF1.

BAR pracoval na nové koncepci zadního křídla, idea spočívala zejména ve větším horním elementu. Podle nových pravidel mohou být na zadním křídle pouze dva.

Nicméně podobnou konstrukci obdržela pro konzultační důvoy FIA od Williamsu, v důsledku toho odeslal technický delegát FIA Charlie Whiting dopis všem týmům, ve kterém praví, že takové úprava je vlastně třetím prvkem na zadním křídle, což je zakázáno.

BAR vývoj tohoto konceptu zastavil, ale musel opět nadále své zadní křídlo upravit, protože Ferrari si stěžovalo na to, že "žraločí ploutev" na zadním přítlačném křídle BARu je v rozporu s pravidly. BAR je proto upravil, Williams podobný prvek odstranil zcela.

Jeden z inženýrů BARu vyjádřil magazínu AtlasF1 přesvědčení, že jejich originální aerodynamický prvek je v souladu s pravidly a jelikož představuje významný přínos ve výkonnosti auta, BAR zvažuje odvolání, ale až po San Marinu.