Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nechybělo mnoho a Alonsovi došlo palivo

Nechybělo mnoho a Alonsovi došlo palivo

"Porucha vysílačky přišla v kritický moment."

Závod v Malajsii ukázal, že i přes investice do nejmodernějších technologií se ve formuli 1 stále vyplatí používat tradiční pomůcky. V momentě, kdy Alonsovi přestala fungovat vysílačka, zachránila jeho vítězství informační tabule na boxové zídce.
 
Před první zastávkou v boxech ztratil Alonso radiové spojení s týmem a ten jej musel zavolat k dotankování pouze signalizací na pit wall.
 
Proto šéf McLarenu Ron Dennis společně s příslušným mechanikem u cílové rovinky mohutně gestikulovali, aby Alonso znamení nepřehlédl, což se v takové rychlosti a houšti cedulí ostatních týmů nezřídka stává. Kimi Räikkönen by mohl po Austrálii vyprávět...
 
"Porucha vysílačky přišla v kritický moment, protože jsme jej volali do boxů k dotankování. Pokud by si tabule nevšiml, došlo by mu palivo. Opravdu se mi ulevilo, když jsem jej viděl vjíždět do boxů," uvedl Dennis.
 
Alonso se naproti tomu obával, zda budou mechanici připraveni. "Nebyl jsem si jist, jestli mě tým v boxech čeká, když jsem tam poprvé zamířil. Ale oni byli připraveni a vysílačka se opravila během zastávky," řekl vedoucí muž šampionátu.