Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Cristiano da Matta je v Long Beach

Cristiano da Matta je v Long Beach

"Shorty" je jako býval dřív

Long Beach Grand Prix je nejen velkým závodem, ale i společenskou událostí, při které se v paddocku celebrity setkávají s velikány amerického automobilového motorsportu. Je to mu tak i letos. Ale nikomu se nedostalo tak srdečného uvítání jako bývalému šampiónovi CART Cristianu da Mattovi.

"Shorty" zavítal zpět mezi své kamarády a k upřímné radosti všech je takový, jako ho všichni po dobu jeho působení v CART a Champ Cars znali. Srdečný, veselý, s neutuchajícím smyslem pro humor. A přestože v jeho očích je možné číst poznání z blízkého setkání se smrtí, všichni cítí, že za nimi je starý dobrý Cristiano.

Cristiano urtpěl v loňském roce těžké zranění hlavy při kuriózní havárii během testů na Road America, kdy mu do cesty vstoupil v pné rychlosti jelen. Vzhledem k rozsahu zranění považují lékaři Cristianův návrat do plného normálního života za malý zázrak, ale jak vidno zázraky se ještě dějí.

"Shorty" dorazil do Long Beach v doprovodu svého otce. "Původně jsem chtěl přijet na úvodní závod sezóny do Las Vegas, ale pomáhám bratrovi s designem a malováním přileb a minulý týden prostě nezbyl čas," vysvětloval da Matta.  "Nakonec to ale bylo dobře, protože mohu být tady v Long Beach a příští týden se chystám navštívit lékaře ve Wisconsinu, kteří o mne pečovali po mém zranění."

"Ještě uvidím, zda mi dají zelenou pro návrat k automobilovým závodům. Nejsem lékařský expert, ale očekávám, že budou chtít ještě trochu počkat. Ale to je úplně OK. Právě teď jsem úplně šťasný z toho, že můžu být zpět tady mezi svými přáteli."