Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Antonín Charouz kritizuje veřejnost před Jarní cenou Brna

Antonín Charouz kritizuje veřejnost před Jarní cenou Brna

"Stav Tomáše Engeho už nikoho nezajímá."

Šéf týmu A1 GP Antonín Charouz, který startuje o nadcházejícím víkendu na brněnském okruhu v rámci Jarní ceny Brna, adresoval výtku směrem k odborné i lajcké věřejnosti, a to hned ve dvou oblastech.

První z nich je kritika, která se na jeho hlavu snáší za dominantní výkony v okruhovém mistrovství české republiky. Zlé jazyky praví, že se svým Mercedesem CLK původem z DTM nemá konkurenci. Letos se k němu přidá další, novější čtyřdveřový typ třídy C, s nímž v roce 2004 závodil pozdější britský šampion německé prestižní série Gary Paffett.

Protože se vedle dvou automobilových krasavců s hvězdou na masce představí i další dva vozy Audi z respektovaného šampionátu, začíná se MMČR přezdívat „České DTM“. Kromě německých kapotovaných formulí bude startovat i řada silných strojů jiných tříd, například americká monstra Saleen S7R či Dodge Viper, několik vozů Ferrari a dlouhá řada vozů Porsche v různých úpravách.

"Je to tak trochu zvláštní situace. Milan Maděryč si pořídil Audi A4 DTM, které by mělo být rychlejší než oba naše Mercedesy Benz, neboť jde o typ, který v roce 2004 získal v Německu titul. Pro mě a náš tým je to sice výzva k boji, nicméně jsem zvědavý, jak bude reagovat veřejnost," připravuje se na nejhorší Charouz. "Už to vidím tak, že v případě našeho vítězství bude takzvaně ticho po pěšině, ovšem v opačné situaci se udělá velký humbuk, že Charouz a spol. prohráli."

Antonín Charouz se také pozastavil nad skutečností, že nedávné zranění Tomáše Engeho vzbudilo více pozornosti a zájmu, než by se tak stalo v případě nějakého úspěchu.

"Ale to asi není podstatné," pokračoval Charouz v narážce na případný humbuk z jeho prohry, "Na to už jsme si zvykli. Podobně když se naboural Tomáš Enge, tak o tom byl větší zájem, než kdyby vyhrál F1. Ovšem to, jak se teď úspěšně zotavuje, nikoho moc nezajímá."

Tomáš Enge by se měl do závodního vozu vrátit do šesti týdnů.