Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Enge se k závodění vrací mnohem dříve než se čekalo

Enge se k závodění vrací mnohem dříve než se čekalo

19. května v Salt Lake City.

Tomáš Enge se k závodům vrátí mnohem dříve než se původně očekávalo, a to konkrétně 19. května v Salt Lake City do závodu Americké série Le Mans.

Očekávaným datem návratu však byla až polovina července.

"Mám neuvěřitelnou radost," radoval se Enge. "Při dnešní kontrole mi ošetřující lékař Tim Weber oznámil, že nic nebrání mému návratu do závodního vozu. Sdělil mi to poté, co dnes opět zrentgenoval můj zraněný loket.

Mám svolení testovat o příštím víkendu se svým týmem Petersen Motosport/White Lighting v Salt Lake City a tamtéž 19. května nastoupit k závodu. Než usednu k první zkušební jízdě, budu stále intenzivně rehabilitovat. Ode dneška mohu cvičit i se zátěží.

Jsem si jistý, že k uzdravení mi pomohla velká motivace, touha se vrátit. Léčbě jsem vše podřídil, byl jsem mimořádně poslušný a spolupracující pacient. Jakmile jsem novinku oznámil vedení stáje, obratem mi volali snad všichni členové týmu s tím, že se už na můj návrat těší.

Nemůžu se dočkat a věřím, že budu brzy schopen jezdit tak rychle jako před havárií. Test i závod v USA budu brát i jako přípravu pro 24 hodin Le Mans. Ve Ferrari F430 GT bych měl poznat, jak se budu cítit v silnějším Aston Martinu DBR9 při testovacím dni před maratonem zkraje června.“

„Je to vynikající zpráva, která nás všechny velmi potěšila," řekl jeho manažer Antonín Charouz. "Tomáš je ryzí závodník, při rehabilitaci byl nesmírně pečlivý a ukázněný. Jeho motivace k návratu byla velmi silná a je skvělé, že vše pokročilo tak úspěšně. Musím poděkovat všem fanouškům za podporu. Tomáš ji velmi potřeboval a zajisté mu pomohlo už to, že každý z vás, jeho příznivců, jste na něj mysleli. Patří vám můj velký dík.“