Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Nigel Stepney je připraven prásknout pravé viníky z Ferrari

Nigel Stepney je připraven prásknout pravé viníky z Ferrari

Coughlan dostal od Stepneye echo na podlahy Ferrari.

Nigel Stepney tvrdí, že vše kolem jeho osoby je spiknutí a že je připraven to dokázat. Současně je připraven sdělit jména těch zaměstnanců Ferrari, kteří nesou skutečnou vinu (vazby na předchozí texty zde a postupně uvnitř předchozích článků).

"Chci, aby lidé pochopili, že to není o mně," řekl Stepney, který ještě ani nedostal do rukou výpověď. "A jsem připraven sdělit jména lidí uvnitř Ferrari, kteří mají větší zájem než já na tom, z čeho já jsem obviněn. Nic proti týmu nemám a nic takového bych neudělal. Opakuji: jedná se o spiknutí."

Právnici Ferrari neodmítli možnost se Stepneyem hovořit, podle něj jsou nakloněni všemu, co vnese do případu jasno.

Současné italské vyšetřování odhalilo, že byl v kapsách Stepneyových kalhot nalezen stejný prášek, který byl nalezen v oblasti palivových nádrží monopostů Ferrari pro Velkou cenu Monaka.

"Nechápu, jak se tam dostal," citují noviny Stepneyovu výpověď. "Tam jej mohl dát každý. Včera večer jsem nechal kalhoty v šatně, když jsem se sprchoval."

Stepney byl vyslýchán 18. května, den poté, kdy jeden z inženýrů našel zmíněný prášek na vozech Ferrari. Brit byl mezi podezřelými, protože se pohyboval v těsné blízkosti vozů. Svědek tvrdí, že blízko toho místa si Stepney vyprazdňoval levou kapsu.

"To je pravda, viděl to dokonce jeden můj známý, ale nechápu, jak se tam prášek dostal," řekl Stepney.

McLaren, jehož šéf konstrukce byl sesazen z funkce poté, co u něj doma byly nalezeny dokumenty Ferrari, bude čelit slyšení před Světovou radou motorsportu. Mike Coughlan ovšem údajně do kontaktu se Stepneyem přišel ještě před začátkem sezony.

Coughlan dostal od Stepneye e-mail, ve kterém je upozorněn na řešení podlah monopostů Ferrari [čtěte zde] s ohledem na možné kroky proti Ferrari. FIA poté zpříšnila příslušné zkoušky. Má se dokonce zato, že tento krok snížil šance Ferrari v boji s McLarenem v té době.

Není však jasné, zda McLaren měl tuto informaci přímo od Coughlana. Pokud ano, dostal by se McLaren do špatného světla, zatímco tým tvrdí, že neudělal nic špatně.

Má se také zato, že Coughlan dokumenty Ferrari spálil na zahradě poté, co je v kopírovacím centru nechal převést do digitální podoby.

Na druhou stranu stále není známo, kdy se o dokumentech dozvěděl výkonný ředitel týmu Jonathan Neale, který údajně Coughlanovi řekl, ať se dokumentů zbaví.