Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Hamilton o nehodě: "Hrozně mě bolela hruď a nohy"

Hamilton o nehodě: "Hrozně mě bolela hruď a nohy"

Výsledek nárazu ve 120 km/h a přetížení 22G.

Čas neúprosně ubíhal stejně jako obrubníky a bariéry kolem, když byl Lewis Hamilton uprostřed svého rychlého kola a boje o další pole position. Okamžitě po nájezdu do rychlé pasáže, která byla o necelých 24 hodin později pokřtěna po Michaelu Schumacherovi, však bylo něco špatně. Namísto toho, aby jako vždy zmizela za jeho vozem, se začala jedna z bariér nebezpečně přibližovat…

Hamiltonovi se doslova rozpadlo pravé přední kolo a jelikož nebyla úniková zóna pokryta asfaltovým kobercem ale pouze vrstvou kačírku, doklouzal britský jezdec do hráze z pneumatik v rychlosti 120 km/h.

"Byl jsem pouhým pasažérem. Když jsem narazil do bariéry, přál jsem si pouze, aby to moc nebolelo," svěřil se pilot McLarenu deníku Daily Mail.

Přání se Hamiltonovi nevyplnilo. Při nárazu byl vystaven síle 22G. Navzdory velké bolesti však zůstal po své první vážné havárii ve formuli 1 nezraněn.

Mnozí se ptali, co znamenalo divoké kmitání nohama, které odhalila divákům u obrazovek kamera za Hamiltonovou hlavou. Dvaadvacetiletý pilot v ten moment údajně křičel bolestí.

"Moc, ale moc mě bolela hruď a nohy. Proto jsem také chvíli čekal, než jsem vystoupil. Pak jsem měl problémy se svýma nohama. Myslím, že jsem nemohl vstát kvůli šoku."

Po úvodním otřesu se však opět přihlásilo o slovo závodnické srdce. "Když už jsem byl z auta venku, ptal jsem se záchranářů, kdy můžu použít náhradní vůz," uzavřel Hamilton, jenž si z nehody odnesl památku v podobě bolestivé pohmožděniny na prsou.