Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

FIA předala případ špionáže k odvolacímu soudu

FIA předala případ špionáže k odvolacímu soudu

Ferrari dostane příležitost se k celé věci vyjádřit.

Zástupci Ferrari dostanou šanci vyslovit svůj postoj v případu špionáže. Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA), Max Mosley, se rozhodl poslat celou záležitost k odvolacímu soudu.

Rozhodnutí Mosleyho je reakcí na dopis, který mu zaslal Luigi Macaluso, prezident Italské automobilové federace. Macaluso se kriticky vyjádřil k rozhodnotí Světové rady motorsportu nepotrestat McLaren přesto, že ho shledala vinným, že byl v držení důvěrných dokumentů Ferrari.

V dopise, kterým Mosley odpověděl Macalusovi stojí, že celou věc předává k odvolacímu soudu, kde bude moct Ferrari k celé záležitosti řici svůj názor.

Italský tým totiž nebyl s to se k verdictu vyjádřit, protože byl na slyšení Světové rady motorsportu pouze pozván.

"Váš dopis naznačuje, že by závěr Rady mohl být odlišný, pokud by Ferrari, tak jako ostatní, kterým to bylo nabídnuto, dostalo příležitost být vyslyšeno," píše Mosley ve svém odpovědi a dále uvádí:

"Kvůli tomotu a také kvůli důvěře veřejnosti vůči závěru rozhodnutí, pošlu tento případ k Mezinárodnímu odvolacímu soudu FIA podle článku 23.1 Stanov FIA s požadavkem, aby soud vyslechl obě strany, Ferrari a McLaren, a jakékoliv další soutěžící šampionátu, kteří o to požádají a následně rozhodnou, zda bylo usnesení Světové rady motorsportu v pořádku a pokud nikoliv, zvolí jiný vhodný závěr."

Tiskový mluvčí FIA dodal, že se slyšení uskuteční pravděpodobně na konci srpna v Paříži.

Macaluso zaslal svůj dopis v kopii dále Ferrari SpA, do Maranella a šéfovi týmu Jeanu Todtovi. Mosley kromě odpovědi Macalusovi obeslal šéfa McLarenu Rona Dennise a také Jeana Todta.