Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Scott Dixon převzal těsné vedení v šampionátu

Scott Dixon převzal těsné vedení v šampionátu

Motorola Indy 300 - závod.

Scott Dixon převzal vedení v šampionátu IndyCar pouhé dva závody před koncem v dramatickém závěru závodu na Infineon Raceway.

Scott Dixon se po startu z pátého místa nenápadně propracovával nahoru a po druhé sérii zastávek v boxech se jen těsně dostal do čela, ale z pole position startující Dario Franchitti dokázal Scotta Dixona jedoucího na studených pneumatikách ještě předjet.

Zezadu se na čelo tlačil také Marco Andretti, který po své poslední zastávce z boxů vyjel před Franchittim, ale ve druhé zatáčce se Franchitti s Andrettim střetli. Andretti vyletěl z dráhy a Franchitti si lehce poškodil křídlo - poškození ale bylo natolik velké, že Franchitti po restartu nedokázal svou pozici ubránit, zejména také proto, že Tony Kanaan, který mu do té doby bravurně kryl záda, už ve třetí fázi nemohl, neboť se před něj propracoval Scott Dixon.

Týmu Chipa Ganassiho se to ale nelíbilo a navíc před závodem vedení IndyCar varovalo před týmovou taktikou. Ale instrukce směrem k Kanaanovi přes rádio byly zřejmé.

Kolize mezi Andrettim a Franchittim nepotěšila Marcova otce a týmového šéfa obou Michaela. Ten obvinil z kolize Franchittiho, otázkou je, jak moc dokáže být Michael v této záležitosti objektivní. A zatímco jejich týmový kolega Tony Kanaan dělal maximum pro to, aby Franchittimu v boji o titul pomohl, Andretti, který je na tom bodově daleko hůře než Kanaan, ani nevypadal na to, že by o tom zauvažoval.

Před Franchittiho se dostal ještě Castroneves, ale ten na Dixona už nestačil.

Další, předposlední závod se jede už tuto neděli v ulicích poblíž Detroitu na Belle Isle.

Poz  Pilot               Kol
1. Scott Dixon 80 2. Helio Castroneves 80 3. Dario Franchitti 80 4. Tony Kanaan 80 5. Sam Hornish Jr. 80 6. Danica Patrick 80 7. Dan Wheldon 80 8. Tomas Scheckter 80 9. Vitor Meira 80 10. Kosuke Matsuura 80 11. Buddy Rice 79 12. Darren Manning 79 13. Ed Carpenter 79 14. Scott Sharp 79 15. A.J. Foyt IV 71 16. Marco Andretti 68 17. Sarah Fisher 28 18. Ryan Hunter-Reay 5