Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kvalifikaci vyhrál Ekström, Janiš startuje sedmnáctý

Kvalifikaci vyhrál Ekström, Janiš startuje sedmnáctý

DTM: Janiš: "Doufám, že budu mít lepší start."

Ze sedmnáctého místa odstartuje do dnešního závodu německého mistrovství cestovních vozů Jaroslav Janiš. Ten se jede na portugalském okruhu v Estorilu. Kvalifikaci vyhrál Švéd Mattias Ekström (Audi A4 DTM) s náskokem více jak půl vteřiny před vítězem úvodního závodu na Hockenheimringu Garym Paffetem (AMG-Mercedes C). Je to celkem čtvrté Ekströmovo pole position v DTM.

V kvalifikaci samotné zajel Timo Scheider (Opel Vectra GTS V8) sice až devátý nejlepší čas, ale v superpole, ve kterém prvních deset z předchozí půhodinové kvalifikace absolvuje jeden pokus určující postavení na startu, si polepšil na třetí místo.

"Trať je technicky velmi náročná," řekl Mattias Ekström. "Každá zatáčká má svou konkrétní vlastnost. Zvládnout tuto proměnlivost a přitom jet na limitu nebude snadné."

Z osmého místa startuje Heinz-Harald Frentzen, za ním další bývalý pilot formule 1 Jean Alesi.

Jaroslav Janiš doufá, že po nepodařeném startu na Hockenheimringu se mu tentokrát povede.

"Vůz byl ráno perfektní, takže jsme se snažili ušetřit pneumatiky pro závod a nejeli moc kol. Kvalifikace byla trochu těžší, protože se proti ránu oteplilo a trať neměla takovou přilnavost," řekl Janiš. "Doufám, že budu mít lepší start než na Hockenheimu. Starty jsme trénovali a tým také vyměnil spojku, která je nyní tvrdší, což by mi mělo více vyhovovat."

Závod startuje dnes ve 14:00 a živě jej nabídne Galaxie Sport.