Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Drama až do konce, vítězem je Christijan Albers

Drama až do konce, vítězem je Christijan Albers

DTM: Jarek Janiš závod nedokončil.

Vzrušující závod prakticky do posledních kol viděl portugalský Estoril, kde se konalo druhé dějství letošního seriálu DTM.

Pro vítězství si nakonec dojel Christijan Albers těsně před Mattiasem Ekströmem startujícím z pole position. Nesmírně napínavé byly obě série zastávek v boxech. Po prvních se dostal do čela závodu právě Albers, který nevídaným způsobem předjel jak Garyho Paffeta tak právě Ekströma.

Albers a Ekström se potkali ještě po druhých zastávkách v boxech, a ačkoli to byl napínavý souboj kolo na kolo, resp. dveře na dveře, na pořadí mezi těmito dvěma se nakonec nic nezměnilo.

Po dlouhou dobu jezdil na třetím místě Timo Scheider s oplem, ale technické problémy jej z něj sesadily. Napínavé to v úvodu bylo i mezi nedávnými piloty formule 1 Jeanem Alesim a Heinzem-Haraldem Frentzenem. Alesi si nakonec dojel pro dva body, když v úvodu nechtěně vytlačil Frentzena z dráhy, když Němec pak později dostal ještě hodiny.

Náš Jaroslav Janiš závod nedokončil, protože se mu zlomila hřídel řazení.

"Pochopitelně jsem zklamaný, protože jsem cítil, že se nám může podařit dobrý výsledek. Nastavení vozu bylo výborné a před závodem jsem si hodně věřil. Můj start byl průměrný, ale hned ve druhé zatáčce jsem podjel Bleekemolena a získal jedno místo zpět. Potom jsem se usadil za Mückem a v podstatě vyčkával na první zastávky v boxech. Věděl jsem, že jsem o dost rychlejší a věřil jsem, se že dostanu před něj. Zastávka proběhla v pořádku, když jsem ale na výjezdu řadil dvojku, zlomila se hřídel řazení. Dojel jsem do boxů, ale neměli jsme jinou možnost než to vzdát," komentoval Jarek Janiš.

Výsledky závodu (bodovaná místa):

p.
 Jezdec  Tým
Body
1.
 C.Albers  DC Bank AMG-Mercedes
10
2.
 M.Ekström  Audi Sport Team Abt
8
3.
 M.Tomczyk  Audi Sport Team Abt
6
4.
 T.Kristensen  Audi Sport Team Abt Sportsline
5
5.
 B.Schneider  Vodafone AMG-Mercedes
4
6.
 T.Scheider  OPC Team Holzer
3
7.
 J.Alesi  AMG-Mercedes
2
8.
 L.Aiello  OPC Team Phoenix
1