Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jackie Stewart zvažuje žalobu proti Mosleymu

Jackie Stewart zvažuje žalobu proti Mosleymu

Ten ho označil výrazem "kvalifikovaný hlupák".

Jackie Stewart zvažuje právní kroky proti prezidentu FIA Maxovi Mosleymu, který minulý týden v britském tisku Stewarta nevybíravým způsobem několikrát urazil.
 
Poté, co Stewart otevřeně kritizoval 100 milionovou pokutu pro McLaren, Mosley ho označil výrazem "kvalifikovaný hlupák" a pak ještě nepříliš vhodným způsobem popisoval jeho aktuální působení ve formuli 1.
 
Stewart je zklamaný z toho, jak si člověk v nejvyšší pozici FIA může dovolit takovéto komentáře. "Podle mého udělal Max absolutně špatnou věc, která se nehodí k prezidentovi mezinárodní organizace řídící tento sport. Nemám pocit, že například šéf Olympijského výboru by se takto choval. Právníci mi poradili, abych podnikl právní kroky, a já tuto volbu stále zvažuji. Je to urážlivé, to je vše, co k tomu mohu uvést," řekl Stewart.
 
K celé věci se vyjádřil i mistr světa z roku 1996 Damon Hill. "Je dobře známo, že Sir Jackie je dyslektik a má své problémy. Často ale tato skupina lidí je vysoce inteligentních a výjimečně obdarovaných. A podle mě je to i v případě Sira Stewarta," uvedl Hill.
 
"Nazvat někoho kvalifikovaným hlupákem je nezdvořilé. Jestli Mosley narážel na jeho dyslexii nebo ne, byl to každopádně tvrdý útok na jednu z nejvýznamnějších postav tohoto sportu za posledních 40 roků a na trojnásobného mistra světa. Zpochybňuje to charakter a úsudek osoby, která reprezentuje motorsport po celém světě. Podle mého se to k prezidentovi FIA nehodí a kazí to reputaci tohoto sportu," dodal Hill.