Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Michael Schumacher je připraven na další rekord

Michael Schumacher je připraven na další rekord

V Barceloně nastoupí do dvousté Grand Prix.

Další mezník v rekordy prošpikované kariéře Michaela Schumachera se blíží. V Barceloně famózní Němec nastoupí (nikoliv odstartuje) již do své dvousté Grand Prix.
 
"Byl jsem skutečně ohromený," uvedl Michael. "Je neobvyklé, že první číslice bude dvojka. Jsem ve formuli 1 dlouho a myslel jsem si, že jsme odjel mnohem více závodů. Očekával bych, že to číslo bude mnohem vyšší... Upřímně, necítím se ani o den starší, než když mi bylo dvacet."
 
Dvě stovky závodů už představují slušnou porci. Který z nich byl nejobtížnější?
 
"Je těžké odpovědět na takto přímo položenou otázku. Takové otázky totiž neberou v úvahu nejrůznější faktory. Je to asi podobné, jako když se mně každý ptá, který mistrovský titul je pro mě nejcennější. Všechny jsou svým způsobem jedinečné a každý z jiného důvodu. Nedokážu je takto řadit a ani to nechci. To samé se týká i hodnocení závodů. Pokud bych přesto musel vybrat jeden, zvolil bych Suzuku 2000. Souboj s Mikou byl tak ctižádostivý, protože oba týmy byly nejlepší a protože konec sezóny je vždy napínavý. Rovněž můj první titul s Ferrari byl nepopsatelný a dlouho očekávaný."
 
Jak se formule 1 změnila během devadesátých let?
 
‘Změnila se a to velmi. Podle mého názoru  je teď pro jezdce mnohem více vzrušující. Dnešní auta jsou, dokonce i bez elektronických pomůcek, tak citlivá, rychlá a rychle reagující, že vůbec o nic nepřicházíme. Nemyslím si, že formule 1 viděla někdy něco lepšího a rychlejšího. Jsme na hranici pokoření výkonu tisíce koní. Myslím si, že drobné snížení výkonu by bylo kompenzováno zvýšením spolehlivosti. Dosáhli jsme limit, ale tím nechci říci, že bychom snad nemohli jít ještě dále."