Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello musí nastavit auto pro svůj jezdecký styl

Barrichello musí nastavit auto pro svůj jezdecký styl

Soupeři Ferrari: BAR, Renault, Williams - McLaren ne

Rubens Barrichello se dnes v Barceloně setkal s novináři a kromě jiného se jej zeptali, kdy letos vyhraje svou první velkou cenu.

"Nemyslím si, že by Michael vyhrál všech osmnáct závodů," odpověděl Barrichello s úsměvem. "Musím zachovat chladnou hlavu a využít svou příležitost. Loni to bylo podobné a od poloviny sezóny jsem byl o mnoho lepší [než v první polovině sezóny - pozn. autora]."

Barrichello znovu připomněl, že letošní vůz se řídí snáze než loňský model. Přiznal ovšem, že se s autem potřebuje ještě trochu seznámit, protože zejména v testech neměl štěstí na počasí.

"Ještě jsem toho na suchu nenajezdil tolik, co bych si přál a nenašel ještě to správné nastavení, které ideálně sedne mému jezdeckému stylu.

Michael je velmi dobrý letos, ale já nejsem horší než loni," dodal.

Barrichello od týmu BAR, který je momentálně největším soupeřem Ferrari, očekává, že bude v Barceloně ještě silnějším konkurentem.

"BAR na tomto okruhu byl v testech velmi dobrý a vzhledem k jejich současné formě očekávám, že budou ještě větším soupeřem. Taktéž Renault myslím bude dobrý a Williams se zlepšuje.

U McLarenu ještě neočekávám, že by představoval nebezpečí," řekl Barrichello.