Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jaké je vlastně rozložení sil před startem sezóny?

Jaké je vlastně rozložení sil před startem sezóny?

Coulthard, Webber, Trulli a Heidfeld se pokusili nastínit situaci.

První Velká cena se nezadržitelně blíží a množí se spekulace o tom, kdo vytáhne v Melbourne eso z rukávu, a kdo bude naopak držet černého Petra.

Každý z pilotů pochopitelně dává svému týmu slušné šance, přesto se ale pojďme podívat, jaké odpovědi nám nabídli piloti některých stájí.

Začněme u jezdců Red Bullu.

"Opravdu jsme se značně zlepšili," tvrdí David Coulthard. "Podle mého názoru jsou vepředu Ferrari a McLaren, pak následuje skupinka nejistoty, která čítá BMW, Williams, Renault a nás. Spousta kluků bude bojovat o čtvrtá místa.

Stupně vítězů budou ztěží k dosažení, pokud obě Ferrari a oba McLareny dokončí závod, ale myslím si, že máme ještě potenciál zlepšit se."

Mark Webber byl poněkud zdrženlivější: "Je to velmi těsné mezi všemi. Jsme někde ke konci bodované osmičky. Mezi Williamsem, Renaultem a všemi ostatními je to vážně o kousek. Ferrari jsou jinde, pak následuje McLaren, za nimi BMW a pak ostatní."

Stejnou otázku dostal rovněž pilot BMW Nick Heidfeld.

"Samozřejmě že se snažím dostat určitý obrázek o celé situaci," pověděl německý pilot. "Ale musím říct to samé jako vždy, nevíme kolik paliva měli ostatní v nádržích. Odhaduji ale, že Ferrari má náskok před McLarenem a poté doufám následujeme my jako nejlepší z ostatních.

Snažím se je po očku sledovat a poslouchat, co říkají. Nemám to ověřené, je to jen můj osobní pocit."

Poslední, kdo se podělil o své domněnky, je pilot hájící barvy Toyoty, se kterou se moc nepočítá, Jarno Trulli.

"Jsem vcelku optimistický," řekl Trulli. "Je skoro jisté že někoho můžeme překvapit a určitým týmům dokážeme pořádně zatopit. Můžeme být konkurenceschopní. Zapomeňme na chvilku na Ferrari a McLaren, ti jsou několik krůčku napřed, ale ostatní jsou v dosahu."