Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton o Austrálii: jsme lépe připraveni než loni

Hamilton o Austrálii: jsme lépe připraveni než loni

Kovalainen má na Melbourne černé vzpomínky.

Lewis Hamilton je přesvědčen, že jeho tým McLaren má větší šance na triumf ve Velké ceně Austrálie než tomu bylo loni. I když Räikkönen ve ferrari vyhrál svůj první závod pro Ferrari právě na okruhu v Melbourne, díky přípravám na technické i fyzické úrovni se cítí Hamilton lépe připraven.

Ten už dokázal v letošní sezoně vyhrát první závod, závod kajaků pod hlavičkou titulního sponzora týmu Vodafone.

"Vidím to pozitivně," řekl Hamilton, kterému utekl titul v premiérové sezoně o jediný bod. Ten s odstupem jednoho roku stále rád vzpomíná na první zatáčku po startu závodu, kde dokázal předjet Fernanda Alonsa, svého týmového kolegu.

"Je to ten nejsilnější moment, učinil jsem rozhodnutí ve zlomku vteřiny, nejrychlejší v mém životě. Byl to jeden z nejlepších okamžiků sezony pro mě."

Jeho současný týmový kolega Heikki Kovalainen má ale opačné vzpomínky. Ve svém debutu pro Renault opustil trať během závodu několikrát, čímž si vysloužil hněv Flavia Briatoreho.

"Bylo to velké zklamání," přiznal Fin, který doufá, že zmíněný závod kajaků není předurčením vývoje celé sezony formule 1. Kovalainen totiž vedl, ale pak se ztratil v orientaci a dojel do cíle poslední.