Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Kolize v Monaku a Kanadě se nedají srovnávat

Räikkönen: Kolize v Monaku a Kanadě se nedají srovnávat

Něco jiného je bourat ve 300 km/h, nebo bourat do stojícího auta.

Jen těžko nehledat souvislosti mezi incidenty Räikkönen - Sutil v Monaku a Hamilton - Räikkönen v Kanadě. Ačkoli okolnosti byly jiné (v Monaku Räikkönen kvůli studeným brzdám zablokoval zadní kola a nedobrzdil do šikany, v Kanadě Hamilton přehlédl červené světlo a vrazil do stojícího Räikkönena na konci boxové uličky), je to právě Kimi Räikkönen, který si během čtrnácti dnů vyzkoušet pocity obou stran: pocity viníka a oběti.

"Omlouvám se jemu i celému týmu, protože oni pravděpodobně nebudou často v pozici, kdy bojují o čtvrté místo," řekl před čtrnácti dny na adresu Force India Kimi Räikkönen v Monaku. "Navíc to bylo Monako. Bylo to pro něj určitě těžší než pro mě, ale byl to pouze závodní incident, nemohl jsem nikam uhnout. Nebylo tam místo a já nemohl zpomalit.

Je hrozná škoda že jsme přišli o čtyři body, na konci to může dělat veliký rozdíl, ale takové věci se zkrátka někdy stávají. Takové věci se zkrátka někdy stávají."

To Räikkönen potvrdil i o čtrnáct dní později, když do něj zezadu naboural Lewis Hamilton. Myslí si ale, že míra provinění je jiná.

"Hamilton mi svou chybou zničil závod. Každý může dělat chyby, asi nejsem ten správný člověk, abych to posuzoval, já udělal jednu před čtrnácti dny," řekl Räikkönen. "Je ale něco jiného udělat chybu v rychlosti 300 km/h a něco jiného jet s omezovačem rychlosti a vrazit do auta stojícího na červenou. To je trochu hloupé.

Naštvaný nejsem, protože to stejně nic nezmění a už vůbec ne výsledek!

Tým měl Hamiltonovi říci, že je tam červené světlo, na čáře stály dva vozy, takže..."

Lewis Hamilton se Räikkönenovi hned po závodě omluvil.