Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Michaelu Andrettimu došla v Edmontonu trpělivost

Michaelu Andrettimu došla v Edmontonu trpělivost

Všichni čtyři jezdci týmu putovali hned po závodě na kobereček

Je veřejným tajemstvím, že z týmu, který svou převahou i obrovským týmovým cítěním v dobách, kdy za něj startovali tři mušketýři Kanaan, Franchitti, Herta a mladíček Wheldon, doslova válcoval konkurenci, je v současné době jen stín. Není jisté, v který okamžik rozpad začal, zda odchodem Wheldona a příchodem Marca Andrettiho, či pravděpodobněji odchodem Herty, který musel udělat místo Danice Patrick. Už v loňské sezóně Kanaan s Franchittim těžce nesli, že téměř veškerá pozornost médií ohledně týmu se soustřeďuje na "princeznu" Danicu a "zlaté dítě" Marca Andrettiho, když největší kus práce včetně nastavování vozů odvádějí oni, ale stále ještě si dokázali na trati i v zákulisí vzájemně pomoci. Kanaanova věta, kterou pronesl k Dariovi, když vešly ve známost jezdecké změny v AGR "Proboha Dario nenechávej mne tady samotného v mateřské školce", mohla působit komicky, ale asi vyjadřovalo hodně z toho, co si Tony myslel.

Týmu AGR se letos skutečně nedaří a o to více vystupují na povrch rozpory uvnitř stáje. Po několika incidentech mezi piloty týmu na trati se Kanaan pokusil vše si vyříkat u kulatého stolu a na čas se zdálo, že se problémy vyřešily. Jenomže přišel Edmonton a zase bylo vše při starém. Zatímco osamocený Kanaan, který je jak se zdá jediný schopen dosahovat konzistentních výkonů, tlačí na pilu a bohužel při tom občas dělá chyby, Patricková a Andretti nejsou schopni svému zjevně rychlejšímu stájovému kolegovi ani sobě navzájem pomoci alespoń z části tak, jak to dělali Franchitti s Hertou a Wheldonem.

Když byl Marco Andretti z boxů radiem žádán, aby pustil zjevně rychlejšího Kanaana, který má v podstatě jako jediný ze stáje alespoň teoretické naděje na titul, před sebe, jeho odpověď  "Buďte zticha, nechte mne být", mohla Michaela Andrettiho těžko potěšit. Podobného příkazu neuposlechla ani Danica, ale podle jejího vyjádření "nic neslyšela". Vše pak vyvrcholilo havárií Mutoha a vzájemnou kolizí Danici Patrick a Marca Andrettiho.

A tak po ukončení závodu putovali všichni čtyři do motorhomu týmu AGR k šéfovi na pohovor. Co z něj vzešlo a vzejde není známo. Faktem ale je, že Michael má k dispozici místo týmu čtyři poněkud nesourodé individuality. Nováčka Mutoha, který se stále ještě musí hodně učit, "princeznu" Danicu, které obletování médii poněkud vlezlo do hlavy, svého vlastního syna Marca, který sice bezpochyby talent má, ale trpělivosti a ohledulnosti na trati se musí stále ještě učit a pak veterána Kanaana, který odvádí týmu největší práci a čím dál tím méně se mu líbí hrát na veřejnosti až třetí housle za Danicou a šéfovým synem.

Takže to vlastně Michaelovi Andrettimu vůbec nezávidím.