Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sato se uchází o místo u Toro Rosso

Sato se uchází o místo u Toro Rosso

Tento měsíc bude s týmem testovat.

Takuma Sato se netají tím, že by rád v příštím roce závodil u Toro Rosso, ještě tento měsíc bude s týmem testovat.

Japonec přišel o angažmá po Velké ceně Španělska, kdy jeho tým Super Aguri ohlásil krach. Sato by měl být jedním z hlavních adeptů na místo pro příští rok a to díky svým zkušenostem a také příležitosti marketingově prosadit značku Red Bull v Japonsku.

Tým se rozhodl, že si jej v Jerezu vyzkouší, den poté, co dá šanci také mladému Sebastienu Buemimu, a zváží možnosti pro příští rok.

O své příležitosti, která by měla přijít 18. září Sato řekl: "Těší mě, že jsem dostal tuto příležitost vrátit se za volant vozu formule 1 poté, co byla moje sezóna po španělské velké ceně přerušena.

"Bude obzvláště zajímavé pracovat s týmem, který za rok udělal takový pokrok."

Týmový šéf Franz Tost přiznal, že by byl jak Buemi tak Sato přínosem pro tým a stále se ještě nerozhodli, jestli si ponechají Sebastiena Bourdaise.

"Přišel čas najít odpovídající náhradu za Vettela, který příští rok přestoupí k Red Bullu.

"Poslední test roku v Jerezu nám dá příležitost zároveň vyzkoušet Buemiho i Sata, oba jsou možnými kandidáty na místo v roce 2009. Buemi je jasným adeptem, neboť nejen že už je členem rodiny Red Bullu, ale také jezdí dobře v GP2.

"Co se týče Sata, ve formuli 1 se ukázal v dobrém světle a přidal by duchu Red Bullu, protože by jeho nedávné zkušenosti s F1 byly pro tým nepochybně hodnotné."